Ga naar Content
Noord-Holland

Geen badeendje, maar gouden kalasjnikov voor 'badderende' Hari

9 december 2014, 19.14 uur
Door: · Foto: Instagram.com

AMSTERDAM Sommige mensen zitten graag met een eendje in bad, anderen met hun tablet. Badr Hari pakt het anders aan. In Tsjetsjenië, waar hij de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov bezoekt, liet hij zich fotograferen terwijl hij met een brede grijns, een ontbloot bovenlijf en een gouden kalasjnikov in een leeg bad zit.

Badr Hari is in de republiek om het personeel van Kadyrov te trainen. Op Instagram, waar hij foto's en video's van zijn bezoek deelt, is de vechtsporter in een sporthal te zien. "Allemaal sterke mannen", zegt hij in zijn reactie bij de video.

Jarig
Omdat de kickbokser gisteren toevallig ook jarig was, werd hij door Kadyrov overladen met cadeau's. Behalve de kalasjnikov kreeg hij ook een islamitische kunstwerk cadeau. "Eén van mijn beste verjaardagscadeau's ooit", reageert hij lyrisch.

Badr werd in februari veroordeeld tot 1,5 jaar cel voor mishandeling van onder andere zakenman Koen Everink tijdens Sensation White in de Amsterdam ArenA. Hij wacht momenteel het hoger beroep in die zaak in vrijheid af. Wel moet hij zich aan bepaalde voorwaarden houden. Zo mag hij bijvoorbeeld tussen 00.00 uur en 08.00 uur geen horecagelegenheden bezoeken.