Ga naar Content
Sport

FC Twente in blessuretijd langs AZ

18 oktober 2009, 11.00 uur
Door: · Foto:

AZ FC Twente blijft door een nipte overwinning op AZ koploper in de eredivisie: 3-2. Blaise N'Kufo maakte in blessuretijd de winnende treffer voor de ploeg van coach Steve McClaren. Het nog altijd ongeslagen FC Twente kwam daardoor op 26 punten, landskamp

De thuisploeg kwam in de Grolsch Veste na ruim een half uur spelen op voorsprong door Kenneth Perez, voormalig speler van AZ. De landskampioen, die de afgelopen dagen het landelijke nieuws domineerde vanwege de mogelijke ondergang van hoofdsponsor DSB Bank, kwam in de tweede helft op gelijke hoogte door Mounir El Hamdaoui.
De geplaagde ploeg van trainer Ronald Koeman nam na bijna een uur spelen zelfs de leiding toen Peter Wisgerhof de bal in eigen doel gleed. Bryan Ruiz tekende even later voor de gelijkmaker. N'Kufo zorgde er in blessuretijd voor dat FC Twente het 1500e duel uit de clubhistorie alsnog winnend afsloot.
Koeman: dit hadden we niet verdiend
Het zit AZ dit seizoen niet mee, zowel op het veld als daarnaast. De ploeg van trainer Ronald Koeman vernam deze week dat hoofdsponsor DSB Bank diep in de problemen zit en dat heeft ongetwijfeld gevolgen voor de Alkmaarse voetbalclub van DSB-preses Dirk Scheringa. "Dit doet pijn'', verzuchtte Koeman.
De voorbereiding op het duel met de koploper van de eredivisie werd voor AZ geheel overschaduwd door de problemen bij DSB Bank. "Dit resultaat is extra pijnlijk door de situatie waar we in zitten. We hadden een extra steuntje wel kunnen gebruiken'', aldus Koeman. "Het elftal had dit niet verdiend. Dat is voetbal, maar het is moeilijk te accepteren'', aldus de gelouterde coach, die ondanks alle problemen bij AZ nog steeds een strijdbare indruk maakt.