Ga naar Content

Cor Schilder was een geboren lolbroek: "Dat mis je gewoon"

VOLENDAM De 33-jarige Cor Schilder en zijn vriendin Neeltje Tol zaten samen in de MH17. Cor speelde in de band Vast Countenance, die hun drummer nog elke dag missen.

De 33-jarige Cor was samen met zijn vriendin Neeltje Tol onderweg naar Indonesië voor een vakantie. Cor speelde, naast zijn werk als gemeentemedewerker, als drummer in de band Vast Countenance. De 30-jarige Neeltje was eigenaresse van een bloemenwinkel in Volendam.

Cor maakte voor vertrek nog een foto van het vliegtuig van Malaysia Airlines. Hij plaatste dat op Facebook met het grapje: "Mocht hij verdwijnen, zo ziet hij d'r uit".

Zanger Johan Molenaar ziet dagelijks het huis waar Cor woonde. "Dat is elke dag een steek in je hart. Langzamerhand moet je gaan beseffen dat het de harde realiteit is." Bandlid Anne Veerman denkt ook nog elke dag aan Cor. "Bij elk vliegtuig dat overvliegt, word je er aan herinnerd. Het is bizar en heel raar. Alsof je in een soort film bent gestapt"

Lees ook: In memoriam: Cor Schilder en Neeltje Tol, Volendam

In juni nam de band nog een aantal drumtracks op. "Als je dan met je koptelefoon naar die drumpartij luistert, denk je: oké, dit was de laatste sessie", zegt Molenaar. 

Om de slachtoffers van de ramp te eren hebben wij een online-herdenkingsmonument gelanceerd. Op de pagina staan kleine biografieën van alle bij de vliegramp betrokken Noord-Hollanders. Bezoek de MH17-herdenkingspagina. abc5media_video_0

Foto: