Ga naar Content
Noord-Holland

Misschien zag deze man hoe de onbekende baby in een Amsterdamse vuilcontainer werd gedumpt

4 november 2014, 22.03 uur
Door: · Foto: Politie

AMSTERDAM De politie heeft een compositietekening vrijgegeven van een man die mogelijk heeft gezien hoe in de vroege ochtend van 26 oktober in de Amsterdamse Fritz Conijnstraat een baby in een ondergrondse vuilcontainer werd gedumpt.

De man zat rond 4.15 uur in een auto op de hoek van de Fritz Conijnstraat. De muziek in zijn auto stond luid aan. Het gaat om een getinte man van ongeveer 30 jaar oud. Hij is tussen de 1,75 meter en 1,80 meter lang en heeft kort donker haar.

Hij is weggereden richting de Burgemeester Vening Meineszlaan. Omdat niet zeker is of de man brildragend is, heeft de politie zowel een tekening van hem met als zonder bril vrijgegeven.

Pleister, luier en speen
Behalve een tekening van de mogelijke getuige zijn ook foto's vrijgegeven van een pleister op haar hiel, een speen en een luier. De politie hoopt dat iemand het meisje aan de hand van die voorwerpen herkent. Eerder werden al foto's vrijgegeven van het rompertje, het broekje en het shirt dat ze droeg. Ook de tas waarin ze werd gedumpt staat op de foto.

Opsporing Verzocht schrijft dat het goed gaat met het meisje. Burgemeester van der Laan heeft haar aangegeven en ze heeft een naam. In de zoektocht naar de ouders van het meisje bezocht de politie afgelopen week talloze kersverse ouders.