Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Harm heeft tientallen ongelukken gezien op horrorweg N203: 'Ik voel me niet veilig als ik langs de weg fiets'

4 november 2014, 18.36 uur · Aangepast 5 juli 2018, 18.51 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

UITGEEST Het is bijna de normaalste zaak van de wereld geworden voor melkveehouder Harm Terra uit Uitgeest: hij kijkt vanuit zijn boerderij op de N203 en heeft de afgelopen jaren al tientallen ongelukken gezien.

Zo was hij jaren geleden getuige van een dodelijk ongeluk dat diep indruk maakte op hem: een man reed met zijn auto over de weg toen hij frontaal tegen een andere auto aan knalde. "Je probeert te helpen, maar dat was tevergeefs", zegt hij. Ik vergeet nooit meer hoe erg het slachtoffer er aan toe was."abc5media_video_0

De ANWB maakte dinsdag bekend dat de N203 de meest onveilige weg van Noord-Holland is. Gebruikers vinden de weg te donker en door de vele bochten is de weg onoverzichtelijk, blijkt uit een enquête. 

Lees ook: Horrorwegen op een rij: Deze 8 stukken asfalt kan je beter mijden

Het fietspad ligt dicht langs de weg en is nauwelijks afgescheiden, zeggen de stemmers. Ook een fietsoversteek bij Castricum krijgt er van langs: er fietsen veel scholieren langs en veel van de deelnemers vinden dit erg gevaarlijk.

Noord-Holland kreeg in absolute aantallen de meeste stemmen: van de ruim 2800 stemmen gingen er 460 naar een Noord-Hollandse N-weg. De fractie van D66 in de Gedeputeerde Staten van Noord-Holland wil duidelijkheid over de onveilige provinciale wegen.

De provincie trekt zich overigens niks aan van de ANWB-enquête. 

NH Nieuws