Ga naar Content
Noord-Holland

Videotheek Zwanenburg voor derde keer overvallen; 1000 euro buitgemaakt [audio]

16 oktober 2014, 22.46 uur · Aangepast 17 oktober 2014, 00.18 uur
Door: · Foto: HFV/Michel van Bergen

ZWANENBURG De videotheek aan de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg is vanavond overvallen. "Ik ben het inmiddels gewend", zegt de eigenaar tegen RTV NH.

Eigenaar Gerard Henriet laat weten dat het al de derde overval is. De overvaller vanavond riep dat de kassa open moest. Volgens Henriet is er 1000 euro buitgemaakt.

"Op het moment dat ie wegging wilde ik er achteraan rennen, maar dan laat ik m'n winkel ook weer alleen. Ik hoorde van getuigen dat hij er op een brommer vandoor is gegaan", aldus Henriet. Er hangen camera's in de zaak. De politie heeft de beelden meegenomen voor onderzoek.

abc5media_audio_0

De politie berichtte eerder op Twitter dat het een overval was, maar trok dit bericht in. Een politiewoordvoerder laat weten dat het om een winkeldiefstal gaat, omdat er geen sprake was van bedreiging met een wapen. Er is nog niemand aangehouden.

De dader is op de vlucht geslagen. Het gaat om een blanke man tussen de 20 en 25 jaar oud. Hij draagt een blauwe jas met capuchon. De man is er vandoor gegaan richting de Lindenlaan.

Zojuist diefstal videotheek Zwanenburgerdijk #Zwanenburg. Dader: man, blank, 20-25jr, 3/4 trendcoat capuchon. Gevlucht Lindenlaan. Zien=112!

— PolitieHmeer (@POL_Hmeer) October 16, 2014
Foto: HFV/Michel van Bergen