Ga naar Content
Noord-Holland

Advocaat woedend over slecht geplande zitting Michelle Mooij

15 oktober 2014, 17.20 uur · Aangepast 15 oktober 2014, 17.45 uur
Door: · Foto: ANP

ALKMAAR Advocaat Richard Korver is woedend over de geplande zittingsdatum in de zaak van turnster Michelle Mooij. De rechtbank heeft een dag gekozen dat hij en de broer van het slachtoffer niet aanwezig kunnen zijn.

Dat blijkt uit een mailwisseling tussen de advocaat en de rechtbank, die RTV NH in handen heeft. Korver benadrukt dat het "op zijn zachtst gezegd opmerkelijk" is dat er geen rekening is gehouden met zijn agenda. De broer van het slachtoffer kan ook niet bij de zitting zijn. Korver vindt het een plicht van de rechtbank om rekening te houden met de belangen van de familie van Michelle Mooij.

Verdachte omstandigheden
Op 17 januari 2010 werd het levenloze lichaam van de 24-jarige topturnster en model onder verdachte omstandigheden aangetroffen in een woning in Alkmaar. Het onderzoek gaf destijds geen duidelijkheid over wat er precies in de woning is gebeurd. Een misdrijf kon niet worden uitgesloten, maar ook niet worden vastgesteld.

Artikel 12
De ex-vriend werd verdacht, maar het Openbaar Ministerie besloot hem uiteindelijk niet te vervolgen. Tot woede van de Michelle's ouders, die met een artikel 12-procedure het OM alsnog dwongen de vriend te vervolgen.

Zo snel mogelijk
De rechtbank Noord-Holland zegt dat ze de zaak voor de verdachte zo snel mogelijk wil afronden en dat de zitting al sinds juli gepland staat. Korver zou te laat hebben aangegeven dat hij de familie zou vertegenwoordigen en dat hij op de zittingsdagen 17 en 18 november niet aanwezig kan zijn. Als de zaak zou worden aangehouden zou een zitting pas in het voorjaar van 2015 gepland kunnen worden, en dat vindt de rechtbank te laat.