Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Hoogste punt van Noord-Holland heet 'Catrijper Nok'

9 oktober 2014, 16.11 uur · Aangepast 9 oktober 2014, 17.42 uur

SCHOORL 'Catrijper Nok' is de naam van het hoogste punt van de provincie Noord-Holland geworden. Burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen heeft dat donderdag in de uitzending van NH Leeft bekend gemaakt.

Ze onthulde een naambord op het hoogste punt. RTV NH en Staatsbosbeheer, dat het duingebied beheert, vroegen Noord-Hollanders met naamsuggesties te komen. Aan die oproep is ruim gehoor gegeven; de redactie van NH Leeft werd de afgelopen weken overspoeld met met namen voor het nieuwe 55,4 meter hoge dak van Noord-Holland.

Buurvrouw Janssen, Scoronlo Maximo en Mount Schoorl zijn maar een paar van de namen die de revue passeerden. De winnende naam is ingestuurd door de 18-jarige Wendy de Vroome, die zich al van jongs af aan het liefst in de natuur begeeft. Ze studeert natuur- en parkbeheer aan het Clusius College en heeft een eigen natuurfotografiewebsite.

Tijdens een speciale excursie liep NH Leeft-presentatrice Roos Abelman met boswachter Jeroen Pater en een aantal inzenders naar het hoogste punt. Bij de feestelijke onthulling kreeg iedereen een speciaal 'Catrijper Nokje', een gebakje dat Schoorlse bakker Paul Bakker speciaal ter gelegenheid van het nieuwe hoogste punt heeft gemaakt. 

Tijdens het Buitenfestival Schoorl op zondag 19 oktober, organiseert Staatsbosbeheer meerdere excursies naar de Catrijper Nok. De Catrijper Nok is naast het hoogste punt van Noord-Holland ook het hoogste duin van Nederland.
abc5media_video_0