Ga naar Content

Eerste goal bevrijdend voor Mühren

ALKMAAR De eerste treffer voor AZ voelde bevrijdend voor Robert Mühren. De van FC Volendam overgekomen spits beaamde dat na het 2-2 gelijkspel zondag tegen FC Twente.

"Jazeker wel. Het speelt een stuk lekkerder als de eerste er in zit moet ik zeggen", aldus een tevreden Mühren die de openingsgoal van de wedstrijd maakte. Het was zijn vijftigste goal in competitieverband in het betaalde voetbal, waarvan de eerste in de eredivsie. "Hij moet gewoon even vallen. Ik had al wat kansen tegen Heerenveen en ADO. Dus hij zat er ook wel aan te komen."

Mühren, die wel opvallend vaak buitenspel stond, kreeg ook nog een mogelijkheid op een tweede goal. Hij schoot vanaf een meter of zestien keihard op de kruising. "Ik sta altijd scherp. Als de bal goed komt ben ik wel weg. En ja, hij schampte de lat."

Overigens had Mühren die bal bij die doelpoging misschien beter af kunnen leggen aan zijn aanvoerder Gudelj. "Ik zag hem niet. Ik zag dat er een verdediger in mijn rug zat en haalde daardoor snel uit. Hij zat er bijna in."

De Volendammer hoorde dat zijn naam gescandeerd werd in het stadion. "Ja dat is natuurlijk wel leuk."

abc5media_video_0

Foto: