Ga naar Content
Noord-Holland

Vliegverkeer niet gehinderd door graslanding Boeing 747

1 oktober 2014, 09.17 uur · Aangepast 1 oktober 2014, 12.48 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

SCHIPHOL De Boeing 747 van KLM die vanochtend op de Polderbaan met zijn voorste wielen in het gras landde, heeft op Schiphol verder niet voor vertraging bij andere vluchten gezorgd. Dat zegt een woordvoerder van de luchthaven.

Volgens Kathelijne Vermeulen van Schiphol gaan er vanaf de Polderbaan de komende uren in ieder geval geen vliegtuigen de lucht in. "Het vliegverkeer wordt verdeeld over de andere banen. De verwachting is nu dat het vliegtuig aan het eind van de ochtend of begin van de middag is weggehaald. Daarna zal de Polderbaan ook weer worden gebruikt", aldus Vermeulen. Het gaat om vlucht KL-566 uit Nairobi. 

Remprobleem
In het vliegtuig werd omgeroepen dat het om een 'remprobleem' ging, zo liet Vincent Verweij weten. Hij was aan boord van het toestel. "We merkten er eigenlijk weinig van. Het vliegtuig remde wel vrij abrupt, maar pas toen het werd omgeroepen zagen we dat het niet helemaal goed was gegaan.''

Passagiers zijn met bussen naar de terminal gebracht. Er wordt onderzocht hoe het vliegtuig naast de baan is geland. Op dit moment wordt de Boeing 747 weg gehaald.

Voorste wielen worden uitgegraven met schep en graafmachine. #polderbaan #RTVNH pic.twitter.com/A4kxwP0bYX

— Marjorie Noë (@Joordoetverslag) 1 oktober 2014

Curieus gezicht. Vliegtuig KLM staat met de wielen in het gras op de #Polderbaan pic.twitter.com/anSrgeuJ7d

— Marjorie Noë (@Joordoetverslag) 1 oktober 2014

Terug uit Kenia. Vliegtuig na problemen met de remmen, deels van de landingsbaan in het gras. #KLM #KL566 pic.twitter.com/lPP1MuRhNj

— Vince Vrw (@vincevrw) 1 oktober 2014