Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Afperser familie De Mol kocht gebak bij bakker in Blaricum

30 september 2014, 23.00 uur · Aangepast 30 september 2014, 23.14 uur · Foto: politie

BLARICUM Via een bakkerij in Blaricum heeft de politie eindelijk een signalement van de man die betrokken is bij de afpersing en bedreiging van Linda en John de Mol.

Op 18 september bezorgde bakkerij Wassenaar uit Blaricum een doos vol gebak bij John de Mol. Op die doos was een dreigbrief geplakt. Rond dezelfde datum doken nog drie brieven onder bakstenen op. Dat gebeurde in Huizen, op de hoek van de Sparrenlaan en de Nieuwe Blaricummerweg, bij Slot Zeist in de Zinzendorflaan en bij de begraafplaats aan de Woudenbergseweg in Zeist.

Het gebak is volgens de politie op 15 september besteld door een man van ongeveer 70 jaar met een bril en een net uiterlijk. De man benadrukte verschillende keren dat de taartjes op 18 september bij John de Mol moesten worden bezorgd. Hij betaalde contant.

In de brieven staat dat John de Mol een fors geldbedrag moet betalen, anders zouden de kinderen van zijn zus Linda iets worden aangedaan.

De afpersingen en bedreigingen duren al bijna een jaar. Sinds deze maand zijn ze in intensiteit toegenomen. 

Volgens politiewoordvoerder Bernhard Jens wil de bekende familie zelf niks over de affaire zeggen, omdat "ze door best een zware periode zijn gegaan".