FC Volendam wint met gemak van MVV (met reacties)

VOLENDAM FC Volendam heeft zondag op overtuigende wijze met 3-0 gewonnen van MVV.

De ploeg van trainer Hans de Koning begon met Henk Veerman in de spits. Hij verving Guyon Philips die waarschijnlijk een knie-operatie zal ondergaan en er zes tot acht weken eruit ligt. De boomlange Veerman wist in de 22e minuut de score te openen door een kopbal vanuit een corner van Brandley Kuwas. Vanaf dat moment was de thuisploeg heer en meester op het veld. In de 35e maakte Kevin Brands na een weergaloze assist van Ludcionio Marengo de 2-0.  MVV, dat in de voorgaande drie competitiewedstrijden niet tot scoren kwam, was onmachtig en rijp voor de sloop.

Na rust bleef Volendam het spel dicteren. Henk Veerman maakte na amper zes minuten de 3-0 en daarna kreegd aanvaller nog meer kansen om de score te verhogen. Ook Marengo en Kevin van Kippersluis waren nog dichtbij een treffer. In het laatste deel van de wedstrijd ging de Volendammer storm liggen en kwam er in de stand geen verandering meer. Uitblinkers Kevin Brands en Henk Veerman kregen vlak voor tijd een publiekswissel. Daardoor kon de 20-jarige Bert Steltenpool, zoon van voormalig eerste elftalspeler Eric Steltenpool, zijn debuut maken.