Ga naar Content

Doelwit granaataanslag: "Ik ben zelf ook slachtoffer"

KOOG AAN DE ZAAN De bewoner van het huis aan de Kuipersveld, waar gisternacht een handgranaat naar toe is gegooid, zegt zelf ook slachtoffer te zijn. Dat zei hij in een interview tegen RTV NH.

De man zegt dat hij in bed lag toen hij opeens een enorme knal hoorde. Hij heeft gelijk 112 gebeld en is op advies van de politie boven gebleven. Agenten waren op dat moment al in de wijk en hoorde ook een knal. Zij kwamen al vrij snel de dader, een 34-jarige man uit Zaandijk, op het spoor en hielden hem aan. "Ik weet niet wie het is, ik hoor alleen dat het gaat om een 34-jarige man uit Zaandijk", aldus de bewoner.

Volgens buurtbewoners zou er de laatste tijd vaker problemen zijn met het huis, zij zijn nu bang dat er weer wat gaat gebeuren. De bewoner zegt dat hij eerder een keer is overvallen voor zijn woning, maar dat er verder niets meer is gebeurd. "Drie jaar geleden hebben twee mensen mij opgewacht voor mijn huis. Een medewerker van mij had hen getipt dat ik de opbrengst van een evenement mee naar huis zou meenemen. Zij zijn vervolgens ook opgepakt."

Buurtbewoners durven hun kinderen niet meer op straat te laten spelen. "Stel dat ze de volgende keer een foutje maken", zei een bange buurtbewoner. De bewoner snapt de buren: "Dat zou ik zelf ook hebben. maar ik kan het niet veranderen, ik ben zelf ook slachtoffer. Als het nu bij mijn buren gebeurd, dan zou ik ook bang zijn , maar ik snap dan dat zij er niks aan kunnen doen."

De bewoner laat het onderzoek verder aan de politie over. "Mij wordt geadviseerd om niets te doen." Verder vertelt hij dat zijn huis goed beveiligd is, waardoor zijn huis ook niet zwaar beschadigd is: "De schade is beperkt gebleven, wegens voorzorgsmaatregelen." 

Langer vast
De 34-jarige man uit Zaandijk die verdacht wordt van het gooien van een explosief naar een woning aan de Kuipersveld in Koog aan de Zaan, moet langer vast blijven zitten.

abc5media_video_0

(Video is niet beschikbaar in de app, wel op de mobiele website)