Ga naar Content

Bewoners Koog aan de Zaan doodsbang na 'aanslag'

KOOG AAN DE ZAAN Bewoners rond het Kuipersveld in Koog aan de Zaan zijn doodsbang. Gisteren werd er een handgranaat naar één van de woningen gegooid. “Stel nou dat ze de volgende keer het verkeerde huis kiezen?”, zeggen bezorgde bewoners.

Gisternacht gooide een man een handgranaat naar de woning. Een 34-jarige man uit Zaandijk ging er op een scooter vandoor, maar kon snel worden aangehouden. In de woning waren een moeder en een zoon toen het explosief afging, maar niemand raakte gewond.

Er zouden de laatste tijd vaker problemen zijn met het huis. Volgens de buurtbewoner zou de zoon des huizes een eigen evenementenbureau hebben en flink in de schulden zitten. Het slachtoffer meldt aan RTV NH dat dit niet klopt. Hij zou niemand geld verschuldigd zijn. 

“Er zitten veel mensen achter hem aan. Dan lopen er mensen over het pleintje die vragen naar het huis", zegt een bewoner die liever anoniem wil blijven. "De afgelopen tijd is er tot twee keer toe 's nachts geschreeuwd: Ik wil mijn geld hebben, ik wil mijn geld hebben.” Ook hier is het slachtoffer niet mee eens. Hij heeft niemand horen schreeuwen.

Bewoners willen dan ook dat de gemeente de moeder en zoon ergens anders onderbrengt. “Het huis grenst aan een speeltuintje. Er spelen hier kinderen. Stel dat ze de volgende keer een foutje maken. We maken ons hier echt zorgen dat het een keer flink fout gaat. Er moet wat aan gedaan worden.

abc5media_video_0

(Video is niet beschikbaar in de app, wel op de mobiele website)

Foto: NH Nieuws