Arkadiusz Milik schiet Ajax ruim langs JOS/Watergraafsmeer

24 september 2014, 22.21 uur · Aangepast 25 september 2014, 00.59 uur
Door: · Foto: PRO SHOTS/Jasper Ruhe

AMSTERDAM Ajax heeft de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. Mede dankzij zes goals en twee assists van de Poolse spits Arkadiusz Milik werd met 0-9 gewonnen van stadsgenoot JOS/Watergraafsmeer.

Het duurde even voordat de Poolse doelpuntenmachine op gang kwam. Milik was na een klein kwartier al dichtbij een openingstreffer, maar stuitte toen nog op keeper Mitchell Dijkstra. Maar in de 22e minuut scoorde Milik zijn eerste na een fout achterin van diezelfde doelman Dijkstra. Ajax liep via Lucas Andersen en nog een keer Milik nog voor rust uit naar 0-3. JOS/Watergraafsmeer had nog wel een kans via Arthur van Metelen.

In de tweede helft gingen Ajax en Milik gewoon door tegen JOS. Milik scoorde de 0-4 en kort daarna maakte Ricardo Kishna de 0-5. De zesde treffer kwam op naam van een debutant. Queensy Menig, ingevallen voor Davy Klassen, mocht op aangeven van Nick Viergever scoren. Daarna was het tijd voor het tweede bedrijf van de Arkadiusz Milik-show. De Pool scoorde binnen acht minuten de 0-7, de 0-8 en de 0-9, waardoor Ajax de koker in gaat voor de loting voor de derde ronde.