Ga naar Content
Noord-Holland

Raadslid Landsmeer op de vlucht voor politie

24 september 2014, 14.04 uur · Aangepast 24 september 2014, 16.09 uur
Door: · Foto:

LANDSMEER Er is opnieuw gedonder in de Landsmeerse politiek. Raadslid André La Fontaine is het middelpunt van een rel die inmiddels de hele politiek in het dorp bezig houdt. Zo meldt het Noordhollands Dagblad.

La Fontaine weigert pertinent een parkeerboete te betalen. Inmiddels is de politie naar hem op zoek. Als ze hem vinden, zou hij een week de cel in kunnen gaan als hij blijft weigeren. 

Een dergelijke kwestie met een raadslid straalt uit op de hele politiek, daarom is er tot twee maal toe een vertrouwelijk overleg geweest met alle fractievoorzitters. La Fontaine was daarbij niet aanwezig, hij is van mening dat er een hetze tegen hem gevoerd wordt om hem uit de raad te werken.

'Al 14 jaar ellende met die man'
De andere raadsleden worden inmiddels bestookt met mails van La Fontaine waarin hij zijn beschuldigingen kracht bij zet. De ontvangers van de mails hebben er hun buik van vol. Fractievoorzitter Maja van Campen laat weten: "Ik word er helemaal beroerd van die mails." Ze geeft aan dat het zeker niet de eerste keer is dat La Fontaine voor gedoe zorgt. "Het is al veertien jaar ellende met die man."

Ook fractievoorzitter Menno Wilmans van de PvdA laat weten niet gelukkig te zijn met de ontwikkelingen rond La Fontaine. Hij verzucht: "Het is zo jammer dat wij als raadsleden met elkaar bezig moeten, zijn in plaats van met de bewoners van Landsmeer."

Morgen is de eerste raadsvergadering. Als La Fontaine komt opdagen zou hij opgepakt kunnen worden.