Start van hoofdcontent

BROEK OP LANGEDIJK

nl

Langedijkers: 'liefst zelfstandig blijven' [audio]

23 september 2014, 10.04 uur · Aangepast 24 september 2014, 11.05 uur · Foto: NH Nieuws / Anne Klijnstra

BROEK OP LANGEDIJK Langedijk denkt na over de toekomst. De bestuurlijke toekomst welteverstaan. Raadsleden spraken dinsdagavond over samenwerken en fuseren. Inwoners lijken desgevraagd geen voorstander van een 'overname' door een van de buren.

Door regioverslaggever @AnneKlijnstra

Langedijk ligt ingeklemd tussen Alkmaar en Heerhugowaard, en is qua grootte en inwoneraantal maar klein vergeleken met de andere twee. De drie werken al op veel vlakken samen in de zogenoemde HAL-gemeenten.

Dat Langedijk in de toekomst zelfstandig blijft, lijkt uitgesloten. Dan is de keuze, of nog meer samenwerken met de buren of fuseren? Dat laatste zien de Langedijkers niet zo zitten.abc5media_audio_0

De gemeenteraad sprak dinsdagavond voor het eerst in het openbaar over een eventuele fusie van Langedijk. Knopen werden er niet doorgehakt. De komende maanden worden de toekomstplannen verder uitgewerkt, waarbij alle opties nog open staan. Wél werd afgesproken inwoners te gaan informeren over dit onderwerp. Dat is tot op heden niet of nauwelijks gebeurd.