Ga naar Content
Noord-Holland

Geschokte reacties op overlijden student (24) na Dam tot Damloop

22 september 2014, 10.03 uur · Aangepast 2 september 2015, 19.38 uur
Door: · Foto: ANP / Koen van Weel

ZAANDAM Op Twitter verschijnen veel geschokte en bedroefde reacties op het overlijden van de 24-jarige student geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam die zondag overleed nadat hij de finish van de Dam tot Damloop was gepasseerd.

De jongen liep mee in het gezamenlijke team van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Sommige van zijn teamgenoten laten in een tweet weten aangeslagen te zijn door het plotselinge overlijden van de student.  

"Zeer geschrokken van nieuws" en "Dat maakt zo'n mooie dag in één keer donker..." Het zijn enkele droevige reacties op de dood van de man, over wiens identiteit de UvA zondag nog geen mededelingen wilde doen omdat eerst vrienden en familie moeten worden ingelicht. 

Volgens adjunct-directeur Cees Pronk van Le Champion, de organisatie achter de Dam tot Damloop, kreeg de jongen na het passeren een zogeheten 'heat stroke' waarbij zijn lichaamstemperatuur plotseling naar 42 graden steeg. Pogingen hem te reanimeren mochten niet meer baten. Hij overleed korte tijd later.  

In ieder geval één andere deelnemer moest ook worden gereanimeerd. Deze man raakte kort na de start van de loop onwel in de IJtunnel, zo bevestigde Pronk zondagavond. Hoe het op dit moment met hem gaat, is nog niet duidelijk. Evenmin is duidelijk hoe oud de deelnemer is. 

#damtotdamloop 1:30,13. Maar hoe blij ik ook ben, ik denk aan die overleden teamgenoot #uva #hva

— Herman vd Werfhorst (@HermanWerfhorst) September 21, 2014

Zeer geschrokken van nieuws. Teamlid van ons overleden met #damtotdamloop #uva #hva http://t.co/lk7cEfBUxJ

— Mark van der Horst (@mvanderhorst) 21 september 2014

Wow, iemand van mijn team #damtotdam hva-UvA overleden na de loop. Dat maakt zo’n mooie dag in een keer donker…

— ChristiaanW (@ChristiaanW) September 21, 2014