Ga naar Content
Noord-Holland

Bizarre beelden: Opel Corsa onder vuur op A10

16 september 2014, 23.24 uur · Aangepast 16 september 2014, 23.43 uur
Door: · Foto: Politie

AMSTERDAM De politie heeft dinsdagavond beeldmateriaal vrijgegeven van een bizar schietincident op de A10, de ring van Amsterdam: te zien is hoe op 12 mei van dit jaar een man vanaf de passagiersstoel van een rijdende auto een Opel Corsa, die op dat momen

De politie trof het filmpje aan op een in beslag genomen telefoon. De verdachten zijn inmiddels aangehouden, maar de inzittenden van de Opel Corsa worden nog gezocht. Het schietincident vond plaats nabij de Coentunnel.

Brutaliteit
De verdachten rijden in een Ford achter de grijze Opel Corsa van de slachtoffers aan. Voorafgaand aan de schoten is te horen dat de passagier en de bestuurder van de Ford afspreken dat ze Opel onder vuur zullen nemen omdat de bestuurder hen 'een brutaliteit' heeft geflikt.

Als het de Ford lukt om naast de Opel te rijden, steekt een verdachte zijn arm uit het raam en richt hij zijn vuurwapen op de grijze Opel Corsa. Op de filmbeelden is te zien dat de verdachte de trekker overhaalt.

Hoofddoek
Volgens de politie heeft de Opel Corsa Nederlandse kentekenplaten. De auto werd bestuurd door een man. Op de passagiersstoel zat een vrouw die een hoofddoek droeg. Ook achterin zit iemand: volgens de politie is dat mogelijk een kind of een klein persoon.

Ook garagehouders worden door de politie opgeroepen hun geheugen op te frissen. Mogelijk is de Opel Corsa door kogels geraakt en heeft iemand de beschadigingen die daardoor zijn ontstaan, opgemerkt.

abc5media_youtube_0