Noord-Holland

Robert M. definitief veroordeeld tot 19 jaar en tbs

16 september 2014, 14.42 uur · Aangepast 16 september 2014, 20.01 uur · Foto: ANP/Aloys Oosterwijk

Whatsapp

AMSTERDAM Kindermisbruiker Robert M. is definitief veroordeeld tot negentien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het misbruiken van tientallen zeer jonge kinderen. Dat heeft de Hoge Raad vandaag in cassatie bepaald.

Robert M. was het niet eens met de straf die hij heeft gekregen voor onder meer het misbruik van tientallen jonge kinderen. De Hoge Raad heeft zijn celstraf met één maand verminderd, omdat de zaak de zogeheten redelijke termijn heeft overschreden (de behandeling van de hele zaak heeft langer geduurd dan wenselijk is). De Hoge Raad verwierp ook de bezwaren van de ouders, die erop neerkwamen dat zij niet niet zijn erkend als slachtoffer. Advocaat-generaal Alex Harteveld adviseerde de Hoge Raad de bezwaren van M. te verwerpen.

De zaak-Robert M. bracht een schokgolf in heel Nederland teweeg. M. buitte zijn positie als crèchemedewerker uit om kinderen te misbruiken. Veel van het misbruik legde hij vast op film. Hij gaf die beelden door aan andere pedofielen. Hij werd in december 2010 opgepakt, nadat hij jarenlang zijn gang had kunnen gaan. Zijn echtgenoot Richard van O. is ook veroordeeld, voor het spelen van een bijrol in het geheel; hij is alweer geruime tijd op vrije voeten.

Whatsapp