Ga naar Content
Noord-Holland

Nieuw strand en duinen Hondsbossche op de helft

15 september 2014, 22.40 uur · Aangepast 2 oktober 2015, 19.07 uur
Door: · Foto: Bart Bos

CAMPERDUIN Tien volle AZ stadions met zand liggen er inmiddels voor de kust bij Camperduin. De versterking van de Hondsbossche Zeewering met zand is daarmee op de helft.

Ruim 17 miljoen kuub zand is er sinds maart voor en op de kust bij de Hondsbossche en Pettemer Zeewering bij Camperduin gespoten. Dat is ongeveer vergelijkbaar met tien AZ stadions. De enorme bergen zand zijn goed te zien bij de zeewering, maar het grootste deel ligt onder water. Deze zandbank zorgt er voor dat de golven gebroken worden voordat ze het nieuwe strand bereiken.

Zuidelijk deel
In overleg met de strandtenthouders is de aannemer deze week begonnen met het 'afmaken' van het strandsuppletie richting het zuiden. De paviljoens tussen Camperduin en Hargen blijven bereikbaar. Later dit jaar wordt het werk richting Petten voortgezet. Voor het einde van 2015 moet alles klaar zijn en is de kust tussen Camperduin en Petten weer veilig.

Meer informatie over de kustversterking is te vinden op de website van Kust op Kracht, en in het informatiecentrum 'Zand tegen Zee' (voorheen 'Dijk te Kijk', red.) in Petten.