Ga naar Content

Raad Velsen kritisch op wethouder om Witte Theater

VELSEN De gemeenteraad van Velsen is niet te spreken over de manier waarop CDA-wethouder Robert te Beest een nieuwe ondernemer voor het Witte Theater heeft gevonden.

Dat meldt RTV Seaport. Het Witte Theater is volgens de raad op een oneerlijke manier aan de nieuwe exploitant gegund. En de veel te lage huurprijs is in feite verkapte subsidie, terwijl het juist de opdracht was om de subsidie te beëindigen.

Wethouder Robert te Beest kreeg gisteravond veel kritische vragen, zowel van de oppositie als de coalitie. Het lukte hem maar ten dele om bevredigende antwoorden te geven. Bij zijn aantreden als wethouder cultuur wilde hij korte metten maken met een slepende kwestie van zijn voorganger: het door een culturele ondernemer laten voortzetten van het Witte Theater als laagdrempelige voorziening voor zowel professionele als amateurkunst.

Nu wordt er nog druk verbouwd, half december gaan de deuren van het Witte Theater weer open. Enkele dagen geleden maakten wij deze video over de verbouwing van het theater: abc5media_video_0