Ga naar Content
Noord-Holland

Doodgeschoten man was bekende van justitie

4 september 2014, 13.14 uur · Aangepast 4 september 2014, 16.46 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM De man, die gisteren werd doodgeschoten in Amsterdam, was een bekende van de politie en justitie.

Het gaat om de 26-jarige Massod Amin Hosseini uit Amsterdam. De toedracht van de moord is nog onduidelijk. De politie verklaarde eerder al dat sprake was van een ,,heel gerichte actie''. Buurtbewoners vonden het 26-jarige slachtoffer woensdag dood in de bijrijdersstoel van een auto die stond geparkeerd aan het Pisuissehof in Osdorp.

De politiewoordvoerster kon niet bevestigen dat de moord deel uitmaakt van een golf liquidaties in de hoofdstad van de afgelopen tijd. Dat is deel van het onderzoek van het Team Grootschalige Opsporing. Volgens De Telegraaf en Het Parool werd het slachtoffer verdacht van betrokkenheid bij de dood van de in februari geliquideerde crimineel Alexander Gillis (30) in Zaandam. Deze ramkraker 'Alekki' Gillis groeide eveneens op in Nieuw-West.

Volgens Het Parool is de in Teheran geboren Hosseini met één schot in het hoofd vermoord, mogelijk door iemand die in de auto zat. De politie zou Amin Hosseini onder meer kennen van dronken rijden zonder rijbewijs, het bezit van een gestolen motor en zijn omgang met groepjes jonge criminelen in Nieuw-West. In sommige zaken was hij zelf verdachte, bij andere
misdrijven leek hij volgens Het Parool zijdelings betrokken. Ook zou hij een agent eens hebben uitgescholden.

Na een getuige-oproep heeft de politie een aantal tips ontvangen, onder meer van buurtbewoners die woensdagmiddag meteen tijdens een buurtonderzoek zijn ondervraagd. Het is onbekend of hier bruikbare informatie bij zit.