Ga naar Content
Noord-Holland

'Kaasstad Alkmaar moet ook Chocoladestad worden'

28 augustus 2014, 15.00 uur · Aangepast 28 augustus 2014, 19.54 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

ALKMAAR De oude Ringersfabriek in Alkmaar moet weer een echte chocoladefabriek worden. Plannen om er een "chocolade-experience en patisserie-opleiding" in onder te brengen zijn vandaag gepresenteerd.

Als de plannen van Chocoladeproducent Dobla uit Heerhugowaard doorgaan dan betekent dat dat er na járen discussie eindelijk duidelijkheid komt over de toekomst van het Ringerscomplex. Tussen 1920 en 1972 maakte Ringers chocolade in het pand op Overstad in Alkmaar. Tegenwoordig is het statige pand van weleer bijna niet meer herkenbaar omdat het 'verstopt' zit onder wit plaatwerk. Met zijn plannen wil Dobla-directeur Arthur Dontje uit Schoorl dat Alkmaar naast 'Kaasstad' ook weer 'Chocoladestad' wordt.

abc5media_audio_0

In 2018 moet de 'experience' opengaan om maandelijks zo'n 22-duizend toeristen te ontvangen. Hoeveel geld Dontje investeert in Ringers wil hij nog niet zeggen. Wel benadrukt hij dat de plannen in Alkmaar geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid in Heerhugowaard. De 'experience' in Alkmaar levert volgens Dontje zeker 30 tot 40 banen op.

Op 12, 13, en 14 september, tijdens het Ringers Open Festival, kan je in het Ringerscomplex alvast ervaren hoe de 'experience' gaat worden.

Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra