Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

'Plastic Soup Surfer' onderweg naar Wijk aan Zee

13 augustus 2014, 12.28 uur · Aangepast 13 augustus 2014, 15.35 uur · Foto: plasticsoupsurfer.nl

AMSTERDAM De 'Plastic Soup Surfer' surft woensdag langs de kusten van Noord-Holland. Op een kiteboard gemaakt van plastic afval dat hij vond op het strand is Merijn Tinga (41) onderweg om 500 kilometer af te leggen langs de Nederlandse kust.

Met deze monstertocht wil Tinga aandacht vragen voor het probleem van plastic van afval in zee. De hoeveelheid afval waarmee hij zijn kiteboard heeft gemaakt staat gelijk aan het afval dat maandelijks aanspoelt per strandpaal.

De 'Plastic Soup Surfer' is woensdag onderweg van Katwijk naar Wijk aan Zee. Hij begon maandag aan zijn tocht in het Belgische Knokke. Via een GPS-tracker is het mogelijk om Tinga live te volgen.

Plastic soup surfer ontwaakt voor dag 2: Katwijk naar Terschelling #plasticsoupsurfer #plasticsoup pic.twitter.com/d8Yv15Q0rh

— Bie Muusze (@BieMuusze) August 13, 2014

Het is zover! Morgenochtend start de #plastic soup #surfer aan de record expeditie vanuit Knokke! 500km #kitesurfen op #plasticsoup #board

— Merijn Tinga (@merijntinga) 11 augustus 2014

Gaat gesmeerd, precies de juiste omstandigheden, als n snelweg langs t strand! Nu al Bergen aan Zee, volgende stop Callantsoog. Yeehaa!

— Plastic Soup Surfer (@soupsurfer) August 13, 2014