Sport

Contractverlening voor 'kopsterke' Dibi op de Malediven

30 juli 2014, 16.01 uur · Aangepast 30 juli 2014, 16.20 uur

- MALÉ Afgelopen maandag was Jamal Dibi met zijn club New Radiant SC met 6-0 te sterk voor BG Sports. De middenvelder, die vorig seizoen nog voor FC Chabab uitkwam, was met twee kopgoals belangrijk voor de koploper in de Maledivische Dhivehi League.

"Ik moet wel zeggen dat ik ze goed aangespeeld kreeg", lacht Dibi. "Ik stond tegenover een Afrikaanse jongen die twee koppen groter was dan ik, maar ik liep goed weg en ze gingen er allebei goed in".

Vorige week speelde New Radiant tegen Club Eagles. Die wedstrijd was voor Dibi van korte duur. "Ik kreeg veel schoppen te verwerken. je wordt hier niet echt in bescherming genomen. Dat zei ik ook tegen de trainer. Daarna schoot ook mijn schouder uit de kom. Ik raakte daardoor nogal gefrustreerd, dus ik heb me laten wisselen."

Na zes wedstrijden staat New Radiant fier aan kop met achttien punten uit zes wedstrijden. Een schril contrast ten opzichte van vorig seizoen waarin Dibi met FC Chabab in een heel seizoen slechts zestien punten haalde. "Ja voetballend bevalt het heel goed. Ik weet hier weer wat winnen is dus dat is fijn. Nu de ramadan voorbij is, is het iets minder saai op het eiland. Maar de tijd lijkt hier wel een beetje stil te staan. Op straat zie je alleen scooters en behalve koffie drinken met teamgenoten of zwemmen op de eilanden valt er weinig te doen."

Contractverlenging

Dibi is belangrijk en zijn club ziet dat ook. Die lichtte onlangs een eenzijdige optie die hem tot eind 2015 aan de club uit de hoofdstad verbindt. "Van die optie wist ik eigenlijk niets af. Daar moeten we binnenkort maar even over praten, want ik weet niet of ik wel tot eind 2015 hier wil blijven." Een verblijf tot halverwege volgend jaar ziet hij wel zitten. "Ja want dan pak ik de AFC Cup nog mee. En dat lijkt me wel een hele mooie ervaring."

Zondag staat voor New Radiant een belangrijk duel op het programma. Eerst speelt Dibi en zijn ploeggenoten thuis tegen de enige overgebleven concurrent Maziya. Een week later staat de uitwedstrijd op het programma. "Zij hebben ook een goede ploeg en ik denk dat we erg aan elkaar gewaagd zijn. Als we die twee wedstrijden winnen, dan zijn we zo goed als zeker kampioen."abc5media_audio_0