Ga naar Content

Jonge Poolse verdrinkt in het Meer van Dirkshorn

DIRKSHORN Een jonge Poolse vrouw is zaterdag aan het begin van de avond verdronken in recreatieplas het Meer van Dirkshorn.

Een politiewoordvoerder meldt dat het gaat om een vrouw van circa 18 jaar oud. Ze kon mogelijk niet zwemmen, maar zou toch van een boot zijn gesprongen om verkoeling te zoeken. Het Meer van Dirkshorn kent enkele verraderlijke plekken waar het plots dieper wordt.

Een zoekactie van politieagenten, het duikteam van de brandweer, de reddingsbrigade en een politiehelikopter mocht niet meer baten. Een groep van ongeveer veertig burgers vormde een ketting om zo in het meer naar de vrouw te zoeken.

Het meisje hoorde bij een groep van zo'n 50 Poolse arbeidskrachten die op een bedrijfsuitje van een uitzendbureau waren, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten.

Slachtoffer #waterongeval #recreatiemeer Dirkshorn. Betreft jonge Poolse vrouw.

— Veiligheidsregio NHN (@vrnhn) 26 juli 2014

Voorlichting
Ook dit jaar geven de Reddingsbrigade Nederland, de Poolse Ambassade en vrijwilligers van de Poolse Reddingsbrigade weer gezamenlijk voorlichting aan Polen in Nederland over de veiligheid op en rond het water. De campagne is een vervolg op het initiatief dat vorig jaar werd gestart, toen vijf Poolse mensen in Nederland in één weekend waren verdronken.