Sport

Jamal Dibi geniet en is belangrijk

16 juli 2014, 16.36 uur · Aangepast 16 juli 2014, 16.54 uur

- MALÉ Het is een beetje rommelig in de voetballerij op de Malediven. Maar Jamal Dibi geniet met volle teugen. Met zijn club New Radiant staat hij bovenaan in de competitie en hij is ook nog eens belangrijk voor zijn club.

"Het is wel een beetje saai buiten het voetbal om", bekent Dibi. "Zeker nu het ramadan is, dan gebeurt er over dag vrij weinig. Dus ik trek vooral op met mijn buitenlandse teamgenoten. Beetje playstationen enzo."

Afgelopen maandag speelde New Radiant een belangrijke wedstrijd tegen Club Eagles. "Ja zij waren net als wij ongeslagen. En ze hadden mij verteld dat dat na ons de beste ploeg was. Maar we hebben het goed gedaan. 4-1 gewonnen. Volgende week spelen we tegen Club Valencia. Maar die zijn niet meer zo groot als ze vroeger waren."

Op persoonlijk vlak gaat het ook goed met de voormalig middenvelder van Telstar, Haarlem AZ en Chabab. "Ik heb één keer gescoord en vier assists gegeven. Dus ik ben wel belangrijk. Ik moet er alleen een beetje aan wennen dat ik hier de diepste spits ben. Maar ze zijn tevreden met me dus dat is mooi."

Levende legende

Momenteel traint bij New Radiant oud-speler Ali Ashfaq mee. De spits van het nationale elftal van de Malediven scoorde vorig jaar 52 doelpunten in 36 wedstrijden voor New Radiant en verdiende daarmee een transfer naar PDRM FC in Maleisië. "Ik heb echt van verbazing staan kijken", zegt Dibi. "Die jongen die kan echt zo veel met een bal. Die zou in Nederland makkelijk in de top mee kunnen draaien. Maar het is leuk dat hij af en toe meetraint. De jongens kijken echt tegen hem op en het trekt wat meer bezoekers."abc5media_audio_0