Ga naar Content

WKoe Sijtje: Steeds beroemder maar zonder kapsones

MIDDENBEEMSTER De juiste voorspellingen van onze Wkoe Sijtje zijn niet onopgemerkt gebleven. Vanuit het hele land is er aandacht voor de waarzeggende koe. Vanmiddag kwam er zelfs een fotograaf van persbureau ANP langs om Sijtje op de foto te zetten.

Naast het Noordhollands Dagblad en Metro, besteedde ook radiostation 538 uitgebreid aandacht aan de koe. In De Show Zonder Naam vertelt boer Harry uit Middenbeemster uitgebreid over zijn Sijtje en de speciale gaven die de koe heeft.

Ook de website NieuweOogst.nu houdt de voorspellingen van Sijtje nauwlettend in de gaten. "In de wedstrijd tegen Australië koos de koe resoluut voor de bak met de Nederlandse vlag (…) Haar voorspelling verliep een stuk vlotter dan de overwinning zelf."

'Een lachertje'
De website bericht ook over geruchten rond de verkeerd voorspelde wedstrijd tegen Spanje. "Het gerucht gaat dat de bak van Spanje meer brok bevatte. De nieuwszender heeft daarop een koeienfluisteraar ingezet om de koe te ondersteunen."

Toch kan niet iedereen haar verkeerde voorspelling vergeven. De website polderexpress.nl noemt Sijtje 'een lachertje'. "Sijtje heeft namelijk voorspeld dat Spanje de gelukkige winnaar zou worden. En wat werd het? Juist ja, 5-1 voor Holland. Snel stoppen met die onzin."

Geen kapsones
Grote kans dat de bekendheid van Sijtje na vanmiddag flink toeneemt. Een fotograaf van persbureau ANP gaat de koe uitvoerig op de foto zetten. Wordt dit dan haar internationale doorbraak? 

Sijtje zelf maakt zich niet zo druk, het blijft natuurlijk een Noord-Hollandse koe en heeft dus geen last van kapsones. Vanmiddag geeft ze daarom gewoon haar voorspelling voor de wedstrijd Nederland – Mexico.