Ga naar Content
Noord-Holland

Tips om diefstal van je fiets te voorkomen

19 juni 2014, 16.57 uur
Door: · Foto: Sjoerd Hilarius / NH Nieuws

AMSTERDAM Het is misschien wel het grootste probleem in Amsterdam: fietsendiefstal. Jaarlijks worden in Nederland ongeveer 600 duizend fietsen gestolen, waarvan het merendeel toch echt in onze hoofdstad. Tijd om daar eens iets aan te gaan doen.

Vorig jaar werd zo'n 800 keer een lokfiets ingezet. In twee op de drie gevallen kon daardoor een dief worden aangehouden. Maar ja, om nou van iedere fiets een lokfiets te maken is ook zo wat. Daarom gaat HiHaHilarius vandaag maar eens terug naar de basis. Want hoe maak je een fiets nou goed vast? Wat is een goed slot? En wat is de beste tip om diefstal van je fiets te voorkomen. Sjoerd gaat daarom mee met de meester van de fietssloten: Marc Beek. Geen slot is bij hem veilig!abc5media_youtube_0Luister hieronder naar het radio-item dat Sjoerd opnam met Marc abc5media_audio_0

Ook iets HiHa-Hilarisch? Mail Sjoerd!

Houdt je man de hele buurt wakker met zijn gesnurk? Kan je schoonmoeder het alfabet boeren op commando of fluit je kanarie het Wilhelmus als je thuis komt? Laat het weten aan onze verslaggever Sjoerd Hilarius en maak kans op je eigen teletekst-pagina! Wie wil dat nou niet?

Stuur een mail met jouw tip naar [email protected]. En wie weet komt Sjoerd bij je langs. Hi Ha Hilarius is er iedere werkdag op RTV NH. Behalve op vrijdags, want dan is Sjoerd vrij!