Ga naar Content
Noord-Holland

9,5 jaar cel voor man die Beverwijker Zonneveld doodde

16 juni 2014, 17.14 uur · Aangepast 16 juni 2014, 18.33 uur
Door: · Foto:

BEVERWIJK De rechtbank heeft Beverwijker Marius K., de man die op 30 april 2010 zijn plaatsgenoot Gerard Zonneveld om het leven bracht, in hoger beroep veroordeeld tot 9,5 jaar cel.

In 2010 veroordeelde de rechtbank K. al  tot tien jaar cel, nadat het OM 18 jaar cel had geëist. Omdat het OM dat onvoldoende vond, ging het in hoger beroep. In april van dit jaar zette het OM lager in: 14 jaar. Nu blijkt dat het OM beter genoegen had kunnen nemen met de eerste strafmaat.

Badkamer
Marius K. werd op Koninginnedag 2010 na een nachtje doorzakken 's ochtends wakker van gestommel in zijn woning. Beneden betrapte hij Zonneveld, die hem na een kort handgemeen aanviel met een mes. Naar eigen zeggen greep K. toen ook een mes, weerde een aanval af en stak zelf toe. K. sleepte de gewonde Zonneveld naar de badkamer. Toen Zonneveld daar zijn been greep, sneed K. zijn keel door en stak hem enkele keren.

Gedumpt
De benen zaagde hij uiteindelijk af om het lichaam te kunnen vervoeren. Samen met zijn partner Stephany K. (23) dumpte hij het verminkte lijk in het Robbenoordbos, nabij de Afsluitdijk.

Onredelijk lang
Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank er rekening mee gehouden dat K. Zonneveld in zijn eigen huis heeft overlopen. Ook krijgt hij strafvermindering omdat het proces volgens de rechtbank onredelijk lang heeft geduurd. Wel rekenen de rechters K. zwaar aan dat hij 'er alles aan heeft gedaan om sporen weg te maken en dat hij zich heeft ontdaan van het lichaam van het slachtoffer'.

In hoger beroep tot 9,5 jr cel voor doodslag op Gerard Zonneveld #Beverwijk. Lichaam verstopt in #Robbenoordbos. @OM_hogerberoep eiste 14 jr

— OM Noord-Holland (@OMNoord_Holland) June 16, 2014

Arrest doodslag Gerard Zonneveld #Beverwijk: http://t.co/qCGbxERZ5U #Robbenoordbos

— OM Noord-Holland (@OMNoord_Holland) 16 juni 2014