Ga naar Content

Beroepscrimineel Gwenette Martha geliquideerd in Amstelveen

AMSTELVEEN Topcrimineel Gwenette Martha is donderdagavond op de Amsterdamseweg in Amstelveen doodgeschoten. Dat bevestigt een medewerker van de politie tegenover RTV NH.

Op een lugubere foto is Martha met bloedvlekken te zien. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk. Martha zou in het gezelschap zijn van drie mensen toen het vuur rond 22.00 uur op hem werd geopend. Volgens ooggetuigen zouden er meerdere schoten zijn gelost op de hoek van de Van Spaenstraat en de Amsterdamseweg. Buurtbewoners omschrijven het schieten als 'machinegeweervuur.'

Tussen Amstelveen en Amsterdam staan er om de 100 meter politieauto's te posten. Ook is een politiehelikopter geland. 

De mogelijke vluchtauto zou uitgebrand zijn gevonden in Diemen. 

Sinds kort vrij
M. was sinds kort weer op vrije voeten, laten ingewijden weten. Hij werd in april nog vastgezet nadat in een auto waarin hij meereed twee wapens waren gevonden. De 39-jarige man had zichzelf bij de politie gemeld toen hij erachter kwam dat zijn naam opdook in het onderzoek naar de wapens.

Onderwereldconflict
In december vorig jaar overleefde Martha een moordaanslag in Amsterdam-Zuid. Volgens justitie had dit te maken met een langdurend onderwereldconflict in Amsterdam, waarin Martha een grote rol speelt.

Gevangenisstraf
Martha ontsnapte in 2010 uit een gevangenis in Heerhoguwaard. In 2008 werd Martha door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf voor onder meer witwassen, handel in drugs, vuurwapenbezit en zware mishandeling.  

 

Vluchtauto liquidatie Amstelveen in Diemen op de Venserweg uitgebrand aangetroffen

— Schrijver (@schrijver) 22 mei 2014