Ga naar Content

Nieuw KLM-toestel: "We noemen hem Dolfie"

SCHIPHOL Met een traditionele verwelkoming met twee spuitwagens van de brandweer op Schiphol, heeft KLM Cityhopper vanavond een nieuwe Embraer 190 aan de vloot toegevoegd. Hoewel het al de 28ste Embraer is die de maatschappij nu in bezit heeft, is dit toe

De Embraer arriveerde rond 18:00 uur op Schiphol. Het toestel vertrok gisteren uit Brazilië waar de fabriek staat, maakte een tussenstop op Tenerife en landde vanavond op de Oostbaan van de luchthaven. De belangrijkste verandering aan het toestel is volgens KLM Cityhopper-directeur Boet Kreiken de 'flow' die naar de neus toegaat. Daarmee is de look van het toestel meteen 2014 in plaats 1980, vindt Kreiken. De overige Embraers worden gefaseerd van de aangepaste beschildering voorzien. Ook de Fokker 70 toestellen krijgen deze 'livery' en de Boeing 787-900, de Dreamliner die KLM in het najaar van 2015 verwacht, komt er zo uit te zien.

Dolfie
In tegenstelling tot de vloot van KLM krijgen Cityhoppers geen naam op het toestel geschilderd. Maar door de nieuwe uitstraling moet directeur Kreiken meteen denken aan een dolfijn en noemt de nieuwe Embraer 190 dan ook liefkozend 'Dolfie'. 

Aanstaande vrijdag wordt het nieuwe toestel al op Europese bestemmingen ingezet.

Foto: NH Nieuws/Doron Sajet