Ga naar Content
Sport

Patrick Kersten nieuwe trainer VOC

18 april 2014, 23.23 uur · Aangepast 18 april 2014, 23.40 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM In minder dan drie weken tijd is het bestuur van VOC Amsterdam erin geslaagd Patrick Kersten als nieuwe trainer aan te stellen. Na de aankondiging van het beëindigen van de samenwerking met de huidige hoofdtrainer Richard Kuijer aan het einde v

De wensen van de spelersgroep werden daarbij geïnventariseerd en het handbal netwerk werd geraadpleegd. Patrick Kersten was vrijwel meteen de ideale kandidaat. 

De 41 jarige huidige trainer van de heren van Nieuwegein is als speler vooral bekend geworden als een technisch begaafde regisseur die vanaf de rechter opbouw de lijnen uitzette. Hij speelde in 

Nederland op eredivisie niveau bij E&O, Aalsmeer en HV Kras/Volendam en heeft als prof-handballer in de sterkste buitenlandse competities van respectievelijk Duitsland en Spanje zijn sporen verdiend. De oud-international speelde 105 interlands en is veelvuldig landskampioen geworden. Het trainerstrio met tezamen meer dan 400 interlands achter hun naam zijn geen onbekenden van elkaar. Zo speelde Kersten met van den Broeck samen bij HV Kras/Volendam en in Oranje en kent hij Burgers vanuit hun gezamenlijke Oranje tijd. Laatstgenoemde zal zich voornamelijk bezighouden met het begeleiden van de krachttrainingen en de positiegerichte individuele techniek trainingen, terwijl van den Broeck net als nu de keeperstrainingen voor zijn rekening zal nemen.

Kersten zelf heeft nog geen ervaring met dameshandbal, maar ziet dit vooral als een uitdaging en een kans om nu ook als hoofdtrainer en coach op het hoogste niveau bij de Amsterdammers aan de slag te gaan. 

Het bestuur is zeer content met de aanstelling van Kersten en het feit dat clubicoon Natasja Burgers bereid is de technische staf te completeren. De spelersgroep reageerde vooral enthousiast en zegde toe de club trouw te blijven. Zowel bestuur, spelersgroep als trainers zien dan ook uit naar de samenwerking.