Ga naar Content
Noord-Holland

Speciaal gebed voor pater Frans van der Lugt

9 april 2014, 12.48 uur
Door: · Foto:

AMSTERDAM In de Nicolaasbasiliek in Amsterdam wordt vrijdag 11 april speciaal gebeden voor de in Syrië vermoordde pater Frans van der Lugt. Dit gebeurt op de Avond van de Martelaren.

De in Amsterdam opgegroeide pater werd afgelopen maandag door onbekenden op koelbloedige wijze vermoord. In de stad Homs hielp de 75-jarige pater de achtergebleven inwoners en beschermde het Jezuïetenklooster.

Joris van Voorst tot Voorst , directeur van Kerk in Nood: "Pater Frans was een heel bijzondere man waarmee Kerk in Nood samen heeft gewerkt. Hij heeft zich zijn leven lang ingezet voor de bevolking van Syrië en hij is tot het laatste toe bij de Christenen in Homs gebleven. Nu heeft hij letterlijk zijn leven gegeven."

De speciale aandacht op de Avond van de Martelaren vindt Joris van Voorst tot Voorst erg belangrijk: "Op de Avond van de Martelaren gedenken we Christenen die gestorven zijn vanwege hun geloof. Pater Frans is een martelaar die dicht bij de Nederlandse bevolking staat en we vinden het belangrijk om mensen de gelegenheid te geven om uiting te kunnen geven aan hun gevoelens van afschuw en te kunnen bidden voor hem en alle martelaren."

De Avond van de Martelaren wordt gehouden op 11 april van 18:30 tot 21:30 uur in de Nicolaasbasiliek in Amsterdam.