Ga naar Content
Noord-Holland

Crècheleidsters poseren met stripper; kinderdagverblijf zegt sorry

8 april 2014, 15.54 uur · Aangepast 8 april 2014, 16.30 uur
Door: · Foto: ANP

AALSMEER De directie van kinderdagverblijf KiekeBoe uit Aalsmeer heeft geschokt gereageerd op een foto waarop een aantal personeelsleden poseren met een stripper. De foto gaat rond op Twitter.

Volgens het kinderdagverblijf ging het om een privé aangelegenheid en geen georganiseerd bedrijfsuitje. "Het is niet aan de directie om te bepalen wat werknemers doen in hun vrije tijd. Echter heeft het personeel een voorbeeldfunctie en een aparte beroepscode die door het plaatsen van de foto geschonden is", schrijft het kinderdagverblijf in een persverklaring.

De betrokken personeelsleden hebben in een gesprek aangegeven dat het incident niet had mogen gebeuren. Ook zeggen ze spijt te hebben dat 'de goede naam en reputatie van het kinderdagverblijf hierbij betrokken is geraakt'.

Positieve reacties
Veel schade lijkt de reputatie van Kiekeboe niet te hebben opgelopen. Op Facebook krijgen de personeelsleden veel steun. "Het zegt niets over kiekeboe of het personeel daar. Ook wij zijn erg blij met jullie, personeel en directie en waarvoor kiekeboe staat."

Sommige zien er zelfs iets positiefs in. "De meiden hebben het zo leuk met elkaar, dat ze zelfs na het werk 'activiteiten'met elkaar ondernemen. Deze goede band komt de werksfeer ten goede en dat merken de kinderen ook. Wij zijn heel erg blij met jullie!"

Deze foto is genomen tijdens het bedrijfsuitje van kinderdagverblijf Kiekeboe in Aalsmeer. (Ik verzin dit niet). pic.twitter.com/7rV5M23QFr

— sander roks (@sanderroks) 5 april 2014