Ga naar Content
Sport

Dennis van der Geest: "Kenamju is één van de beste plekken om te judoën in Nederland"

6 april 2014, 17.12 uur · Aangepast 6 april 2014, 17.38 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Thomas Brood

AMSTERDAM "Er zijn maar een paar plekken waar ze begrijpen hoe je iemand op het hoogste niveau moet laten presteren en daar is Kenamju één van", zegt oud-judoka Dennis van der Geest.

Van der Geest is goed te spreken over Noël van 't End (-90- kilo). De judoka is sinds kort lid van Kenamju en woonachtig in Haarlem. De judobond stond niet meer toe dat hij bleef trainen bij Theo Meijer in Leusden. "Het is mij niet helemaal duidelijk wat de JBN wil. Er is geloof ik ook sprak van geweest dat alle topjudoka's op Papendal gaan trainen, maar daar geloof ik weer niet in. Een paar sterke trainingsplekken is goed. Wij hebben niet heel veel talent in Nederland, maar die paar toppers die je hebt daar moet je voorzichtig mee zijn", zei Van der Geest. 

"Bij Kenamju hebben wij het goed voor elkaar. Henk Grol heeft onlangs een hele mooie kracht-trainingsruimte geopend waar ze kunnen trainen. Wij hebben goede kracht-, loop- en judotrainers. Buiten dat een goed groep met jonge talenten en ervaren jongens", zei Dennis van der Geest over Kenamju.