Noord-Holland

Wat wil Wendy weten: Zit er een luchtje aan yoga...?

31 maart 2014, 13.20 uur · Aangepast 23 april 2014, 12.40 uur

UIT in Noord-Holland
UIT in Noord-Holland

AMSTELVEEN - AMSTELVEEN Wie voor de eerste keer Bikram Yoga of Hot Yoga wil doen (Yoga die in een vreselijk hete ruimte wordt gegeven) zal merken dat hij of zij vreselijk zal gaan 'stinken'. Dat schijnt heel normaal te zijn, maar hoe komt dat...? Olivier Sebastiaan So

Olivier geeft aan dat er twee redenen zijn waarom mensen niet zo lekker ruiken tijdens het sporten. Een daarvan is dat sporters denken, "ik ga toch zo sporten, dan douche ik daarna wel". Fout zegt Sebastiaan, want het opgedroogde zweet (misschien wel van de avond ervoor) ruikt heel erg onprettig, bij iedereen!

De tweede reden waarom mensen "stinken" tijdens Bikram Yoga is het ontgiftingsproces. Yoga is sowieso bedoeld om het lichaam schoon te maken. Zowel fysiek als mentaal. Bij Bikram Yoga wordt dat ontgiftingsproces versneld door de warmte waarin gesport wordt. Hier wordt letterlijk de vuiligheid eruit gezweet.

Hoe lang het duurt voordat je lichaam gereinigd is, is natuurlijk per persoon afhankelijk. Het hangt van de vervuiling af; de eet- en leefgewoontes van de persoon en hoe degene spiritueel in het leven staat. Mentaal kan er volgens Olivier ook een heleboel rotzooi in je lichaam ophopen.

Beluister hier het fragment van maandag 31 maart: abc5media_audio_0

'Wat wil Wendy weten...?' Is een vraag van Wendy Duivenvoorde die ze elke dag op RTV-NH radio stelt tussen 06:00 en 09:00 uur. Samen met de luisteraars gaat Wendy op zoek naar het antwoord.

Wil jij ook iets weten? Schrijf je vraag op of maak een foto met een korte beschrijving en Twitter deze naar #nhspitstijd. Mailen kan ook naar spitstijd@rtvnh.nl.