Ga naar Content

Verstandelijk gehandicapten handballen erop los

WOGNUM Normaal gesproken trainen ze alleen, maar vandaag konden ze he-le-maal los gaan. Speciaal voor verstandelijk gehandicapten is vandaag een toernooi gehouden in Wognum. "Hartstikke mooi voor die gasten."

Het is de tweede keer dat het zogeheten G-toernooi wordt gehouden onder toezicht van de Wognumse handbalclub SEW. Omdat in Wognum ook het centrum voor verstandelijke gehandicapten Leekerweide is gevestigd, is een paar jaar geleden een eigen handbalteam samengesteld.

Lia Veeken speelt zelf handbal bij SEW en haar gehandicapte dochter wil ook graag meespelen. Zij kon alleen niet doorstromen naar hogere teams. "Nu speelt ze heerlijk mee en daar wordt ik ook gelukkig van."

"Ze pakken het ontzettend goed op," vertelt Ingrid Ott die de groep begeleid. "Het is een fijne sport waarin iedereen aan de bal kan komen. Het is goed voor de sociale contact en de conditie van de spelers is er erg op vooruit gegaan sinds ze sporten. Voorheen konden ze nauwelijks hard lopen."

Het toernooi is een goede voorbereiding op de Special Olympics in Friesland die in juni worden gehouden en waar het G-team van SEW ook aan mee doet.

Foto: NH Nieuws