Ga naar Content
Noord-Holland

Wielerbaan Alkmaar van de ondergang gered

13 maart 2014, 18.24 uur · Aangepast 13 maart 2014, 20.01 uur
Door: · Foto:

ALKMAAR De wielerbaan van Alkmaar is gered. Door financiële problemen dreigde het Sportpaleis Alkmaar de deuren te moeten sluiten. Maar door samen te gaan werken met Alkmaar Sport kan het baanwielrennen in Alkmaar blijven bestaan.

De wielerbaan is in 2000 gebouwd door wielervereniging Alcmaria Victrix. Maar de baan heeft nooit winst gemaakt. Er was tot nu toe genoeg geld om de baan te renderen, maar er is nu zelfs geen geld voor onderhoud. Via Facebook werd er actie gevoerd voor het behoud van de wielerbaan. De grote wens was om onderdeel te worden van Alkmaar Sport N.V., het gemeentelijke Sportbedrijf. En dat is nu deels de oplossing geworden.
 
Samenwerken
Alkmaar Sport zal het Sportpaleis niet overnemen maar wel opnemen in haar portefeuille voor wat betreft het verhuren van zaalruimtes. Ook willen de beide organisaties gezamenlijk optrekken in communicatie, techniek, schoonmaak en het organiseren van beurzen en evenementen. Met de (te verwachten) inkomsten denkt het Sportpaleis weer financieel gezond te worden.