Ga naar Content
Noord-Holland

Vliegtuigspotters: vermijd Haarlemmermeer tijdens top!

12 maart 2014, 12.06 uur · Aangepast 12 maart 2014, 13.54 uur
Door: · Foto:

SCHIPHOL Vliegtuigspotters van Spotters Platform Schiphol gaan tijdens de NSS-top over twee weken, de gemeente Haarlemmermeer volledig mijden. Daarmee geven ze gehoor aan de noodverordening die die dagen geldt in de hele gemeente. Spotters zijn niet welko

Van zaterdag 22 maart tot en met het einde van de nucleaire top in Den Haag mag er niet met telelenzen gefotografeerd worden in heel Haarlemmermeer. De burgemeester heeft vliegtuigspotters met klem verzocht om het ook niet te gaan proberen. Probeer je het wel, dan riskeer je een boete van €360. Gijs Dubbeldam en Gertjan Staphorst van Spotters Platform Schiphol zeggen tegen RTV NH dat ze zich aan de noodverordening gaan houden en roepen collega's op om dat ook te doen. "Ze kunnen zelfs je camera afpakken" aldus Dubbeldam. De spotters hebben burgemeester Weterings meerdere keren verzocht om ze de gelegenheid te geven om hun hobby uit te oefenen. Maar tot nu zeggen de mannen dat ze geen respons hebben gekregen. Vandaag of morgen sturen ze Weterings nog een keer het verzoek dat op hun site te lezen is.

Buitenlandse spotters.
Gijs Dubbeldam verwacht dat er zo'n zes tot tienduizend spotters in totaal naar Schiphol en omgeving komen. Volgens hem zijn buitenlandse vliegtuigspotters niet op de hoogte van de strenge regels die hier gaan gelden. Dat kan uitlopen tot een chaos, vreest Dubbeldam.

Blog
Waar Gijs en Gertjan wel foto's gaan maken, houden ze nog geheim. "In elk geval buiten de gemeentegrenzen van Haarlemmermeer" zegt Gijs Dubbeldam. RTV NH gaat de mannen van zaterdag 22 maart tot en met woensdag 26 maart online volgen. We houden een weblog bij met hun ervaringen en natuurlijk hun foto's.

Heb je tips of nieuws over bijvoorbeeld Schiphol of de consequenties voor jou naar aanleiding van de NSS-top? Mail ons op [email protected]