Ga naar Content

Basketbalclub Den Helder failliet

DEN HELDER Basketbalclub Den Helder Seals is failliet. De spelersgroep heeft dinsdag het faillissement aangevraagd en dat is meteen door de rechter toegekend. De spelers hebben nog tien weken salaris tegoed.

Het is niet de eerste maal dat de Helderse club in financiële moeilijkheden zit. Den Helder ging al diverse malen failliet en moest een aantal seizoen geleden zelf halverwege de competitie het strijdtoneel verlaten. Na een jaar van afwezigheid keerde de ploeg twee seizoen geleden weer terug in afgeslankte vorm. Sportief was dat geen succes Den Helder Seals eindigde steevast onderaan in de competitie.
Het bestuur van Den Helder is sinds het einde van het seizoen bezig geweest om de club financieel te saneren. Hiervoor werd onder andere met de belastingdienst overeenstemming bereikt over de vermindering van de schuld, onder voorwaarde dat alle schuldeiser mee zouden werken aan een vrijwillige sanering. dat is niet gelukt.
Dubbel
Nu Seals niet meer meedoet komt er komende seizoen hoogstwaarschijnlijk een dubbele competitie in de eredivisie basketbal, dus met 36 wedstrijden. Volgens de afspraken moet er opnieuw worden gepraat over de competitievorm nu er een club is weggevallen. De FEB heeft de clubs gevraagd schriftelijk hun voorkeur kenbaar te maken. Maandagmiddag hadden al negen van de tien clubs gekozen voor de dubbele competitie. Lees ook: Sponsor Den Helder Seals Failliet (27 maart 2009)
Foto: