Ga naar Content
Noord-Holland

Alkmaarse leerlingen leven 2 weken in Kenia

20 februari 2014, 12.07 uur · Aangepast 20 februari 2014, 14.47 uur
Door: · Foto: Leonie Weijling, docent CSG Jan Arentsz

ALKMAAR Twaalf leerlingen van het Jan Arentsz uit Alkmaar zijn vanmorgen op het vliegtuig gestapt naar Kenia. Daar trekken ze twee weken op met een 'buddy' van ongeveer dezelfde leeftijd, om het leven van jongeren in een ontwikkelingsland te ervaren.

Docente Leonie Weijling van het Jan Arentsz heeft het project geïnitieerd nadat ze terugkwam van een studiereis naar een ander Afrikaans lans, Malawi. Daar leidde ze docenten op. 

Edukans
Het project 'Going Global' van de 12 Alkmaarse leerlingen is van stichting Edukans, dat onderwijs ondersteunt in een aantal ontwikkelingslanden. Het gaat naast bewustwording ook om uitwisseling en actie. De jongeren hebben de afgelopen maanden acties gevoerd om de reis naar Kenia gesponsord te krijgen. 

De leerlingen, 3 van elk niveau van de school, lopen ook mee op school en gaan een dag met de buddy mee naar huis. Het kan zijn dat zij die dag moeten helpen met het huis schoonmaken of op het land mee moeten helpen. 

Na aankomst in Nairobi moet de groep nog twee dagen reizen voordat ze op hun eindbestemming Pokot County aankomen. De leerlingen houden op een website van Edukans een verslag bij van hun reis en belevenissen. Ook wordt er een film gemaakt.