Ga naar Content

Carbasiustunnel in Hoorn blijft een heet hangijzer

HOORN Opnieuw verhitte discussies in de gemeenteraad over de aanleg van de zogenoemde Poort van Hoorn. Het besluit om de Carbasiustunnel onder het spoor aan te leggen is al in 2012 genomen, maar het laatste woord lijkt er nog niet over gezegd.

Het was dinsdagavond de laatste raadsvergadering in Hoorn voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart. Officieel ging het er vanavond om of naast de aanleg van de tunnel, ook het Keern zal worden omgevormd in een fiets- en wandelboulevard richting de binnenstad, met fietstunnels onder de Provincialeweg en het spoor door.

Maar zowel in de politieke arena als op de goedgevulde publieke tribune zorgt het tunnelproject, dat in totaal 49 miljoen euro moet kosten, voor veel vuurwerk. De discussie over de autotunnel had echter weinig zin, want het ging om de aanleg van die fietsverbinding voor 1,7 miljoen euro. Dit voorstel werd met met 19 tegen 15 stemmen aangenomen. Voor en na de verkiezingen zal de Carbasiustunnel ongetwijfeld weer uitgebreid aan de orde komen.

De Carbasiustunnel is het belangrijkste thema bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Hoorn. Veel kiezers hopen dat een nieuwe college korte metten maakt met de plannen. Zie daarvoor ook onderstaande video uit onze serie Hete Hangijzers.

Foto: NH Nieuws