Ga naar Content

Wielerbaan Alkmaar in grote nood

ALKMAAR De wielerbaan van Alkmaar moet over een paar maanden de deuren sluiten als er niet snel een oplossing komt voor de financiële problemen. De sportaccommodatie kan en wil niet langer zelfstandig door, maar hoopt ondergebracht te worden bij Alkmaar S

De wielerbaan is 2000 gebouwd door wielervereniging Alcmaria Victrix. Maar de baan heeft nooit winst gemaakt. Er was tot nu toe genoeg geld om de baan te renderen, maar er is nu zelfs geen geld voor onderhoud.

Het dak lekt en er zit een grote scheur in de sportzaal in het midden van de baan. 'Het is pappen en nathouden', vertelt manager Sander Apeldoorn. 'Sinds een paar maanden is de wielervereniging er ook van overtuigd dat het zo niet langer kan. 

'Als de baan vanaf het voorjaar niet meer gebruikt wordt door wielrenners en de baan ook niet verhuurd wordt voor binnensport, kan het niet meer uit om de deur open te doen en de lichten aan te doen.'

Petitie
De meest ideale oplossing is volgens het Sportpaleis Alkmaar dat de baan toegevoegd wordt aan de sportaccommodaties die beheerd worden door Alkmaar Sport, het gemeentelijke Sportbedrijf. 

Sinds maandagavond is er op Facebook een petitie gelanceerd, die binnen één dag al meer dan 1000 keer geliked is. De actie wordt gesteund door grote Nederlandse wielrenners, zoals Laurens ten Dam, Teun Mulder, Yvonne Hijgenaar, Roxanne Kneteman en Bob van Oosterhout. 

Foto: Sportpaleis Alkmaar