Ga naar Content
Noord-Holland

Lagune en een enorme klimduin bij Petten

12 december 2013, 23.45 uur · Aangepast 13 december 2013, 00.24 uur
Door: · Foto: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

PETTEN Onder overweldigende belangstelling is donderdagavond het plan voor kustversterking bij de Hondsbossche en Pettemer Zeewering gepresenteerd. Er staat dan ook wel wat te gebeuren.

De functie van de dijk tussen Camperduin en Petten wordt vervangen door in totaal 6 kilometer aan nieuwe duinen en 8 kilometer strand. De hoogtepunten in het nieuwe gebied zijn een lagune bij Camperduin en een 25 meter hoog klimduin bij Petten. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemerscombinatie Van Oord - Boskalis.

In februari gaat het werk beginnen met een zogeheten vooroever zandsuppletie. In het voorjaar van 2015 moet de kustversterking helemaal klaar zijn, inclusief de lagune en het hoge klimduin. Honderden belangstellenden hoorden van het Hoogheemraadschap, de provincie en de aannemer hoe de Hondsbossche Zeewering er straks uit gaat zien. De reacties lopen uiteen van zeer kritisch tot ronduit enthousiast.

Vanwege de enorme belangstelling komt er volgende week nog een presentatieavond. Het hoogheemraadschap maakt later bekend op welke dag dat is.