Ga naar Content
Noord-Holland

Nieuwe marine school in Den Helder

22 november 2013, 21.21 uur · Aangepast 22 november 2013, 21.39 uur
Door: · Foto: Koninklijke Marine

DEN HELDER Twee jaar geleden startte de bouw van de nieuwe Nederlands-Belgische Operationele School van de Koninklijke Marine in Den Helder. Vandaag werd de school dan eindelijk officieel geopend op het marinehaventerrein de Nieuwe Haven.

De binationale Operationele School is het belangrijkste kenniscentrum binnen Defensie voor maritiem operationele aangelegenheden. De school telt 185 bemanningsleden, waaronder 134 instructeurs en verzorgd 170 verschillende opleidingen. Een deel van de instructeurs wordt geleverd door de Belgische Marinecomponent, de Duitse marine en de Royal Navy van het Verenigd Koninkrijk.

Per jaar worden 2500 tot 3000 cursisten opgeleid. De cursisten komen van verschillende internationale marines zoals Duitsland, Australië, Indonesië, Noorwegen, de Verenigde Staten, Canada, en het Verenigd Koninkrijk. Zij worden opgeleid door Nederlands en Belgisch marinepersoneel in opleiding.
 
Binnenkort kunnen marinemannen en -vrouwen in opleiding voor operationele dienstvakken binnen de school ook beschikken over een aantal zeer geavanceerde simulators van de verschillende typen schepen waarmee de Nederlandse en Belgische marine varen.