Ga naar Content
Noord-Holland

Politie beschermt Haarlems D66-raadslid Dilia Leitner

10 oktober 2013, 09.22 uur · Aangepast 10 oktober 2013, 12.23 uur
Door: · Foto:

HAARLEM D66-raadslid Dilia Leitner heeft woensdagavond politiebescherming gekregen vanwege doodsbedreigingen op Twitter.

De bedreigingen kwamen binnen nadat het raadslid zich in het Haarlems Dagblad van woensdag uitsprak over de grote groep Marokkaanse jongeren in Haarlem. "Misschien moet je ze juist een woning, een wijf en werk geven. Opsluiten is ook duur", zei Leitner.

Nadat het artikel door de Telegraaf.nl en GeenStijl was overgenomen en Geert Wilders erover had getwitterd, ontplofte de microblogsite.

Bescherming 'volkomen overdreven'
Dilia Leitner zelf wilde niet reageren, maar D66-fractievoorzitter Louise van Zetten vindt de politiebescherming 'volkomen overdreven'. 'Ik kan die bedreigingen niet serieus nemen. Je kan tegenwoordig niks zeggen of iedereen valt via sociale media over je heen. Die hele toestand is totaal opgeblazen'.

Gatverdamme wat een vies wijf is die @dilialeitner. Jezus! Je bent niet verheven. Noch intellectueel, noch moreel.

— SpectrumAMS (@SpectrumAMS) October 9, 2013

Is die @dilialeitner trouwens een lekker wijf? Regelen we gewoon een paar kut-Marokkanen voor haar.

— Robert Engel (@Robert_Engel) October 9, 2013

@dilialeitner jij bent echt knetter-knetter-knetter gestoord. Al die leuke ideeën van je zijn allang al debunked. Domme koe.

— Doodeman (@DeDoodeman) October 9, 2013

Misschien moeten we met een man of 6 @dilialeitner in elkaar slaan, krijgen we allemaal een woning, werk en een wijf van haar. #beloning

— neemjemoederindemali (@neemjemoeder) October 9, 2013