Ga naar Content
Sport

Lesley de Sa debuteert in Jong Oranje

10 september 2013, 12.51 uur · Aangepast 10 september 2013, 13.09 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Joep Leenen

DUDELANGE Jong Oranje heeft maandagavond een moeizame 1-0 overwinning geboekt op Jong Luxemburg in het kwalificatietoernooi voor het EK van 2015 in Tsjechië.

Ajacied Lesley de Sa mocht van bondscoach Albert Stuivenberg debuteren. Na rust verving hij PSV'er Memphis Depay. 

Het enige doelpunt kwam op naam van Marco van Ginkel, die na ruim een kwartier uit een strafschop scoorde. Jong Oranje opende donderdag het EK-kwalificatietoernooi met een ruime zege op Schotland (4-0).

De ploeg van Stuivenberg verzuimde het doelsaldo in Luxemburg flink op te poetsen. Ondanks een technisch en tactisch surplus viel de tweede groepszege te mager uit. Mogelijk was de stromende regen daar debet aan. Want op het doordrenkte veld kwam het combinatievoetbal van Jong Oranje niet uit de verf. Toch kreeg Jong Oranje nog voldoende kansen om de score uit te breiden. Van Ginkel kopte uit een hoekschop net naast.

Voor Jong Oranje was het de negende overwinning op rij tegen Luxemburg, dat zelfs nog nooit tegen de Nederlandse generatiegenoten wist te scoren.

Voor Jong Oranje volgen in het kwalificatietoernooi nu nog drie uitwedstrijden, tegen Georgië, Slowakije en Schotland. De ploeg van coach Stuivenberg sluit de voorronde af met drie opeenvolgende thuiswedstrijden.