Ga naar Content
Noord-Holland

Alkmaar kandidaat voor Sportgemeente 2013

9 augustus 2013, 19.39 uur
Door: · Foto:

ALKMAAR Alkmaar dingt mee naar titel 'Sportgemeente van het Jaar'.

Sportwethouder, De Baat (VVD) vindt Alkmaar een hele logische kandidaat: "Bewegen is leuk, lekker en gezond! De gemeente Alkmaar vindt het belangrijk om haar inwoners te ondersteunen bij een gezonde leefstijl, sport is daarin een belangrijk item. Bovendien geeft sport nieuwe impulsen aan maatschappelijke en economische ontwikkelingen in Alkmaar en de regio. Alkmaar is een sportstad pur sang met een vernieuwende visie."

Evenementen
2013 staat in het teken van vele sportieve evenementen, zoals de 'City Run by night' en de grachtenzwermtocht. Ook voor de recreatiesport in Nederland wil Alkmaar toonaangevend zijn. De Baat: "Onze inwoners weten al hoe fijn het is om te wandelen, fietsen, kanoën en schaatsen in het puur Hollandse landschap van de regio Alkmaar. De fitnesscentra, zwembaden, sportevenementen en het outdoorpark zijn van de hoogste kwaliteit. Mooie nieuwe routes worden toegevoegd. In de regio werkt Alkmaar daarom ook nauw samen ondernemers en lokale overheden. We willen nog meer toeristen verleiden van het aantrekkelijke sport- en beweegaanbod gebruik te maken."

Winnaar
Een jury besluit 25 september welke gemeente wint. De winnaar van de wedstrijd mag zich een jaar lang 'Sportgemeente van Nederland' noemen. Weert, Rotterdam, De Bilt, Enschede, 's-Hertogenbosch en Arnhem waren eerdere winnaars.